Kandungan vitamin C dan bromelain yang tinggi dalam jus nanas menjadikannya rawatan jerawat yang berkesan. Bromelain adalah enzim yang melembutkan kulit dan telah digunakan selama beratus-ratus tahun di Amerika Selatan dan Tengah untuk memerangi keradangan dan bengkak.

.

Minum jus nanas membantu tubuh mensintesis kolagen, yang membantu kulit kekal teguh dan fleksibel, sementara vitamin C dan asid amino membantu pembaikan sel dan tisu. Untuk dos dua kali ganda khasiat kulit, potong nanas dengan separuh dan sejukkan satu setengah.

.

Campurkan buah dari setengah yang lain, jus, minum jus dan perlahan-lahan gosokkan bahagian dalam kulit nanas di wajah anda, mengelakkan kawasan mata. Selepas beberapa minit, bilas muka anda dengan air hangat. Ulangi dua atau tiga hari kemudian dengan separuh nanas yang lain.

.

Kini Sirim Berhad dengan kerjasama Ensu Lifescience telah menghasilkan formula yang satu satunya produk Malaysia iaitu Ensutouch. Skincare Ensutouch ini difomulakan daripada Enzim Bromelin Nenas. Kajian seramai 12 orang saintis berpengalaman selama hampir 2 tahun bagi memastikan ia sesuai merawat kulit wajah disamping memberi kelembapan yang maksimum dengan cuaca panas sejuk di Malaysia.

.

Ensutouch terdiri daripada 3 produk iaitu Cleanser yang mebantu mencuci kulit wajah disamping merawat. Ia juga boleh mencuci make up kerana ia tidak ada sebarang buih dan tiada sebarang bahan kimia.

.

Selain itu Ensutouch juga mempunyai Serum yang membantu memudarkan Jeragat dan paling penting merawat kulit kering. Kuasa enzim Bromelin yang mampu menyerap dengan lebih cepat kerana molekul ia lebih halus berbanding Ekstrak terus bertindak merawat kulit secara langsung. Serum Ensutouch juga menghasilkan kolagen semulajadi dari dalam kulit ia juga menjadikan kulit awet muda seterusnya menjadikan wajah lebih berseri.

.

Slepping Mask Ensutouch adalah paling magik kerana ia tidak perlu dibasuh dan hanya dibiarkan sampai kepagi. Sleeping Mask akan merawat kulit wajah semasa tidur ia mampu menjadi wajah lebih tegang dan mencerahkan wajah anda. Sleeping Mask menjadikan malam anda seperti sleeping beauty kerana esok pagi memang wajah anda segar dan licin.

.

Ensutouch dengan Enzim Bromelin Nenas akan membantu merawat wajah anda dengan lebih efektif dan berkesan. 100 % dari bahan semulajadi malah Ensutouch adalah produk kajian yang dikaji secara maksimum sebelum dipasarkan.

.

Rasai sendiri kehebatan Ensutouch yang sangat hebat !

Sila klik butang whatsapp di bawah ye..