Bagi mereka yang sedang mengalami masalah kulit kering dan bersisik, anda boleh selesaikan masalah ini dengan 9 cara paling mudah ini. Punca terjadinya masalah kulit kering ini ada banyak faktor, salah satu sebab berpunca dari faktor pemakanan dan juga keadaan cuaca yang tidak sihat. Tapi, anda boleh atasi dengan cara ini : 

1)Lebihkan Makan Ikan

Perbanyakkan makan ikan terutama ikan salmon yang kaya dengan sumber  asid lemak Omega 3 yang sememangnya membantu keanjalan kulit dan juga mengelakkan kedutan pada kulit.

2) Amalkan Soya

Amalkan pengambilan soya melalui pemakanan ataupun produk penjagaan diri, soya membantu merawat kulit yang rosak akubat terkena sinaran matahari terik. 

3) Tukar Kopi atau Teh kepada Koko

Untuk pengetahuan korang, koko membantu pengaliran darah dalam badan dan juga mengatasi masalah kurang air. Selain itu, kulit akan jadi sentiasa lembab

4) Elak “tarik” kulit secara paksaan

tabiat yang suka mengecilkan mata apabila memandang sesuatu objek yang jauh akan membuatkan kulit di tepi dan bawah mata ditarik dengan paksa. Perkara ini akan terjadinya kedutan.

5) Guna Produk yang ada AHA dan Vitamin C

Mengurangkan garis halus dan kedutan kulit yang ada pada bawah mata . Selain itu, asid semula jadi ini sekaligus membuang sel-sel mati di lapisan luar kulit. Vitamin C juga akan melindungi kulit kita dari terkena sinaran UVA , UVB.

6)Guna Pencuci Muka Daripada Gel/Krim

Pencuci muka ada agen pelembab dimana boleh melembabkan kulit dan mengelakkan kehilangan minyak semula jadi pada kulit. 

7) Elak Berjemur di bawah matahari terik

Jangan terlalu mendedahkan diri bawah matahari terik kerana ia boleh merosakkan kulit. Selain itu, ia juga akan menambahkan kedutan serta garis-garis halus. 

8)Sentiasa guna pelembab

Sentiasa manjakan diri dengan agen pelembap agar kulit sentiasa lembab

9) Minum air kosong

Air kosong merupakan agen terbaik pelembab kulit. Minum air kosong dengan banyak okay. 

10. Active Skin Repair SerumMemang sangat membantu kulit untuk  menjadi lebih lembab dan pastinya akan dirawat dengan lebih cepat.  Serum Ensutouch mempunyai formula terbaru iaitu Enzim Bromelin ini memang lebih hebat berbanding Vitamin C dan E.

Rasai sendiri kehebatan Ensutouch yang sangat hebat !

Sila klik butang whatsapp di bawah ye..