CASE STUDY

01

PARUT

“Alhamdulillah parut jerawat pada bahagian pipi saya dah start pudar dan hilang setalah sy menggunakan ensutouch selama hampir 2 minggu. Dah bermacam-macam produk yang sy dah gunakan termasuk produk international utk hilangkan parut jerawat sy..sehingga sy terpaksa gunakan foundation utk tutup parut jerawat sy..tapi dengan ensutouch ni sy lebih yakin sebab dah tak perlu tepek foundation tebal2 lagi dah..dan yg penting sy belajar adalah..jgn sesuka hati guna kosmetik yg tiada latarbelakang kajian dan ada bahan kimia… – Pn Nurul Amira / Online bisnes / 31tahun / Terengganu

02

PARUT

Akibat dari penggunaan produk yang mengandungi bahan terlarang hanya 3 bulan muka saya hancur.

 Alhamdulillah jerawat, nanah dan parut jerawat makin kurang serta pudar. Seminggu penggunaan set lengkap Ensutouch nampak perubahan. Sebelum ni ada juga guna produk yg lain tapi takda perbezaan. Sekarang saya sangat yakin dengan Ensutouch. Inshaa Allah tak akan bertukar kepada produk lain dah. Paling penting bukan hanya berkesan, tapi selamat. Pengalaman guna produk beracun sebelom ni buat saya serik!

Pesanan saya jangan sesuka hati menggunakan produk pemutih yang mengandungi racun. Takda latar belakang. Nak kesan cepat, tapi akibatnya kulit makin teruk. – Puan Fazilah / Mengurut / 37tahun / Selangor

03

PARUT JERAWAT

Pada mulanya saya hanya sekadar ingin mencuba sahaja sebaik terlihat iklan di fb. Tak sangka pula,kesan penggunaan selama seminggu amat memuaskan hati saya.Seterusnya saya konsisten dgn 3 item ini shj hingga ke hari ini.Kesan parut breakout saya semakin pudar dan yakin akan hilang dgn ensutouch suatu hari nanti.Saya amat gembira kerana dapat memiliki semula kulit muka yang sihat… Alhamdulillah. Terima kasih juga kpd sirim kerana menghasilkan produk ini yg amat sesuai utk kulit org asia seperti saya. – Pn. Haslina Hashim / Programmer / 35tahun / Melaka

04

PARUT JERAGAT

Parut pun ada sikit-sikit sahaja. Cover dengan foundation sikit dah settle. Bukan takda set penjagaan wajah yang lengkap. Ada, berbakul- bakul. Kiranya lengkap semua. Tapi sebabkan saya anggap masalah saya bukan tahap kritikal, boleh cover lagi dan malasnya nak pakai banyak-banyak item.. maka skincare saya terbiar begitu sahaja… kecuali, rutin pencuci wajah jer yang saya konsistenpun.

Bila ada Ensutouch ni, macam tertarik pulak. 3 item jerkan. Simple. Tahap malas pun boleh lagi ni. Sejak 4hb memang konsisten penggunaan. Lepas seminggu, perasan kulit rasa bersih, lembut dan licin bila di sentuh. Jeragat kat pipi yang nipis tu ada nampak perubahan. Parut jerawat sikit-sikit pun dah samar-samar.

Bagi yang selalu sibuk atau selalu malas untuk jaga kulit, Ensutouch memang terbaik. Dari malas, bila dah nampak perubahan rasa tak sabar pulak nak pakai untuk rutin berikutnya. -Pn. Norhidayah / Online Bisnes / 39tahun / Perak

05

JERAGAT & KULIT KUSAM

Hadapi jeragat lebih 10 tahun, rasa rendah diri & kurang berkeyakinan berhadapan dgn.org ramai. Terasa malu bila orang pandang tepat pd.wajah kita rasa seolah2 org.ejek knapalh muka ko itam2 ni ..

Slps guna ensutouch, rasa kulit lembut, nmpk perubahan pd.kulit, jeragat mula pudar & kulit cerah .. pd.gambar selepas ni baru seminggu gunakan ensutouch tau

Insyaallah anda akn puas hati, tiada masalah kulit mengelupas & gatal-gatal .. tetapi perubahan yg nyata kulit lebih baik .. saya suka saya suka. Pn. Norhidayah / Online Bisnes / 39tahun / Perak

06

DRY & ACNE PRONE SKIN

When i was a teenager i don’t have any problem with my skin. I had normal skin back then. I only had acne when i was having my periods and when it goes away, it doesn’t leave a scar on my face. My skin start having problems when i always use makeup and sometimes i even slept with my makeup on my face. I did that because i always think that i don’t have any problem with my skin. Little did i know, that habits changed my skin condition. Acne starts to grow on my skin and when it goes away, the scars stayed on. Not only that, if the old acne goes away, the new ones popped out. Starting then, i always try to searched for the right products for my problems. I often goes to korean skincares as i didn’t believed much about malaysian skincare as i always heard about the amount of harmful chemicals that malaysian skincare offers and also the attachment to that certain skincare that will make your skin breakouts if you stop using them. When i used korean skincare, i never had breakouts but i also didn’t realised any obvious effect to my skin.

I started using ensutouch after my mum stumbled upon a facebook account that advertised the promotion for ensutouch products. After knowing that ensutouch was a product that made by many researchers from SIRIM had their studies upon, my mum didn’t had any suspicions if ensutouch had any harsh chemicals in it and if it will make my skin attached to it as any other malaysian skincare. That is why my mum bought it for me to try and see if it will bring any visible improvement for my skin.

After 1 week using ensutouch products religiously on my skin, i felt that my skin texture was improved, my skin felt really smooth as i didnt felt any bump on my skin. My skin also felt really plump and moisturized. My mum and my little sister saw the difference from my skin before and after using Ensutouch. The said that my skin lokked better. After 1 week of ensutouch i didn’t think that ensutouch gave any improvement for my scar yet. After 1 and a half month of religious skincare routine using ensutouch, i realised that not only my skin texture felt great, my acne scar also start to fade away

To everyone that are searching for a great skincare that may solve all of of your skin problems, you should try ensutouch. It is a skincare made by a group of researchers for SIRIM from pineapple enzymes so all of you didnt have to worry about the safety of these products. Ensutouch had done wonders to my skin, and i hope it will do wonders to your skin too. – Nur Huda bt Tarmiti / Student / 22Tahun /  

07

JERAGAT DEGIL

Jeragat yang saya hadapi ini sejak awal remaja lagi,kulit muka putih lagi menampakkan jeragat yang hitam dan bertompok-tompok.Saya telah mencuba pelbagai produk untuk mengatasi jeragat tebal tetapi hasil yang diterima sebaliknya..

Pertengahan bulan mei 2019 saya ada terlihat produk Ensutouch di FB dan ingin mencuba produk keluaran SIRIM tanpa ada rasa berputus asa.

Pada awalnya kulit muka saya ada tindakbalas kegatalan dan alhamdulilah dengan penggunaan waktu pagi dan malam kulit muka saya tidak lagi gatal-gatal malah licin dan lembut.Hanya dalam tempoh 2 minggu kulit muka cerah dan jeragat pudar sedikit demi sedikit. Junaida Bt Jusoh / Penjawat Awam / 34tahun