Jom Nadia bantu untuk selesaikan masalah Jeragat anda !

Anda nak tahu jeragat ni macam mana, Jeragat adalah tompokan hitam menjadikan kulit nampak tidak sihat dan warna kulit tidak sekata.

Jadi bila dibiarkan makin lama jeragat ni makin merebak, ini kerana bintik bintik hitam akan mula membiak tanpa kita sedar. Ini telah mejadikan bintik bintik hitam iaitu jeragat itu semakin jelas dan tidak boleh di kawal lagi.

Harini saya nak share berkaitan bagaimana nak merawat Jeragat tanpa penglupasan atau sebarang benda yang menyusahkan. Hanya perlu memastikan dipakai dengan secara betul dan ia akan merawat kulit anda pada setiap hari.

1)PENJAGAAN KULIT MUKA

Kulit muka adalah 1 bahagian yang sensetif yang perlu dijaga dan dirawat dengan rutin harian yang betul. Nak cantik tak perlu ribu ribu ringgit tetapi hanya perlu rajin. Rutin apa yang wajib anda lakukan pada setiap hari ? 

  • Mencuci muka
  • Memakai Serum
  • Memakai pelembap

Pencuci perlu dipilih dengan betul kerana sambil mencuci ia juga akan merawat kulit. Seperti hasil formulasi SIRIM Berhad yang iaitu ENSUTOUCH Facial Cleanser. Mampu membuang kulit mati dengan efektif (digest dead skin cell). Bila kulit mati dan lapisan kulit berjeragat dapat dibuang, proses perbaikpulih kulit untuk gantikan kulit yang baru akan lebih mudah dan dapat dirawat dengan cepat.

Selain itu SIRIM BERHAD jugak menformulisasikan Enzim Bermalin Nanas untuk mencipta ENSUTOUCH Active Skin Repair Serum yang mampu meresap ke kulit yang paling dalam di mana kolagen dihasilkan. Di bahagian ini, enzim bromelain yang terdapat dalam ENSUTOUCH akan merangsang penghasilan kolagen secara semulajadi dalam kulit, secara tak langsung mengoptimumkan proses perawatan kulit.

Selain itu Sleeping mask akan melembapkan kulit disamping merawat kulit ketika tidur. Ini dimana mampu meningkatkan proses rawatan kulit. Proses rawatan kulit paling optimum adalah pada pukul 1-3 pagi. Ini akan menjadikan kulit sihat pada waktu pagi dan kelihatan segar dan tidak berminyak. Jerawat akan kecut dan paling best jeragat mula pudar dan warna kulit akan sekata.

Ini adalah penyelesaian dimana tiada sebarang kesan sampingan. Ini kerana kajian yang dilakukan sangat teliti dan menjadikan kulit wajah dirawat dengan mudah dan pastinya berkesan. Anda boleh merasakan sendiri kehebatan Set Ensutouch

Untuk Info Lanjut..Sila berhubung dengan Specialist Ensutouch !!

Sila klik butang whatsapp di bawah ye..