Kulit kering dan bersisik pasti pernah dialami oleh setiap orang. Wajah dengan kulit kering akan menjadikan diri kurang berkeyakinan.

Kulit dengan keadaan kering dan bersisik membuat kulit terlihat kusam. Tandanya kulit wajah terasa kasar dan mengelupas. Ada cara untuk mengatasi kulit wajah yang kering dengan mudah.

Berikut 5 Cara Mengatasi Kulit Kering Bersisik :

1. Sentiasa minum air mineral

Meminum air mineral dengan banyak antara faktor mengatasi kulit wajah yang kering. Agar kulit lembap dengan baik dan menjadi lebih segar.

2. Makan Sayur dan Buah

Mengamalkan makan makanan sayur dan sayuran dan buah dapat membuat kulit halus. Antara buah yang menjadikan kulit halus ialah buah Canberry.

4. Bahan Penjagaan Kulit yang Semulajadi

Bahan Penjagaan Kulit yang semulajadi antaranya untuk kulit berupa almond, minyak argan, dan madu. Ketiga bahan tersebut memberi pengelupasan pada kulit wajah yang bersisik dan kering.

Enzim Bromelin ini ada satu satunya kajian yang dilakukan di Malaysia yang dikaji oleh saintis Sirim Berhad. Ia lebih efektif berbanding vitamin C dan E bagi meningkatkan perlindungan kulit anda dan mencerahkan kulit wajah lebih cerah.

Set Ensutouch juga sangat senang untuk dipakai. Bangun pagi boleh Cuci muka menggunakan Cleanser Ensutouch  seterusnya boleh sapukan SERUM pada seluruh muka dan pada belah malam hanya sapukan SLEPPING Mask sehingga kepagi.

Rasai sendiri kehebatan Ensutouch yang sangat hebat !

Sila klik butang whatsapp di bawah ye..